Ekoturist

Поддржано од Европска Унија

Сувенири

Сувенири

1.00

Clear

Clear dates

Description

Водарка
Димен. Висина 36см. Х шир. 19 см. тежина 380 гр. во кутија
Водарката ја преставува Македонската жена облечена во традиционална носија од Вардарскиот регион.
Бабичка
Димен. Висина 19 см. х шир. 11 см. тежина 260 гр. во кутија
Бабичка ја преставува Македонска стара баба облечена во традиционална носија.
Котле
Димензии: Висина 12 см. х шир. 14 см. тежина 200 гр. во кутија
Котлето е предмет кое било изработено од бакар а најчесто служело за загревање на вода и подготовка на храна.
Бокал
Димензии: Висина 12см. х шир. 9 см. тежина 190 гр. во кутија
Бокалчето е предмет кои служел за течност како: вино, ракија и др.
Опинче
Димензии: Висина 4 см. х шир. 10 см. тежина 120 гр.
Опинчето е традиционална Македонска обувка која била изработена од кожа ја користеле и машката и женската популација.
Ѓезве со филџани
Димензии на ѓезве: Висина 13 см. х шир. 7 см. тежина 250 гр. во кутија
Димензии на филџани: Висина 6 см. х шир. 4 см. тежина 60 гр.
Димензии на тацна: Висина 1см. х шир. 10 см. тежина 40 гр.
Ѓезвето со филџан преставува традиционален предмет кои и до ден денес се користи за послужување и приготвување на Македонско кафе.
Магнет бардаче
Димензии: Висина 9 см. х шир. 5 см. тежина 80 гр.
Бардачето е предмет кои бил користен за течност за вода, вино и ракија

Additional information

Suveniri

, , , , , ,

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Сувенири”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *