essay paper checker college admission essay examples free cheap essay writing service online example of scholarship letter critical thinking paper how to build an essay

Ekoturist

Поддржано од Европска Унија

Souvenirs

Souvenirs

1.00

Clear

Clear dates

SKU: N/A Category:

Description

Водарка
Димен. Висина 36см. Х шир. 19 см. тежина 380 гр. во кутија
Водарката ја преставува Македонската жена облечена во традиционална носија од Вардарскиот регион.
Бабичка
Димен. Висина 19 см. х шир. 11 см. тежина 260 гр. во кутија
Бабичка ја преставува Македонска стара баба облечена во традиционална носија.
Котле
Димен. Висина 12 см. х шир. 14 см. тежина 200 гр. во кутија
Котлето е предмет кое било изработено од бакар а најчесто служело за загревање на вода и подготовка на храна.
Бокал
Димен. Висина 12см. х шир. 9 см. тежина 190 гр. во кутија
Бокалчето е предмет кои служел за течност како: вино, ракија и др.
Опинче
Димен. Висина 4 см. х шир. 10 см. тежина 120 гр.
Опинчето е традиционална Македонска обувка која била изработена од кожа ја користеле и машката и женската популација.
Ѓезве со филџани
Димен. на ѓезве Висина 13 см. х шир. 7 см. тежина 250 гр. во кутија
Димен. на филџани Висина 6 см. х шир. 4 см. тежина 60 гр.
Димен. на тацна Висина 1см. х шир. 10 см. тежина 40 гр.
Ѓезвето со филџан преставува традиционален предмет кои и до ден денес се користи за послужување и приготвување на Македонско кафе.
Магнет бардаче
Димен. Висина 9 см. х шир. 5 см. тежина 80 гр.
Бардачето е предмет кои бил користен за течност за вода, вино и ракија

Additional information

Suveniri

, , , , , ,

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Souvenirs”

Your email address will not be published. Required fields are marked *